❮ Terug naar nieuwsoverzicht

Ondernemer in de Spotlights: Thijs van Rooij

Ik ben Thijs van Rooij (foto rechts), eigenaar van Telecombinatie Asten. Ik ben 32 jaar oud en kom uit Vlierden waar ik nog steeds met heel veel plezier woon met mijn vrouw Loes.

Hoe lang ben je al onderdeel van Midas?
Sinds 1 december 2011 zijn we al te vinden in Midas Winkelcentrum.

Hoe bevalt het ondernemerschap?
Het ondernemerschap bevalt me super! Vanaf mijn 18de stond ik al ingeschreven bij de KvK, toen nog met mijn bedrijfje T-service carkits, die ik  in auto’s installeerde. Vanaf mijn 24ste werd het tijd om door te pakken en die kans deed zich voor om dit te doen in de Midas. Het is een geweldige keuze geweest om deze stap te zetten, destijds nog samen met Wim van der Schoot. In het begin wel slapeloze nachten gehad en er kwam ontzettend veel op me af. Gelukkig kreeg ik meteen het vertrouwen van al onze trouwe klanten in Asten en dat heeft me dan ook een geweldige voorzet gegeven om door te groeien!

Hoe zie je de toekomst van Telecombinatie?
De toekomst had ik al snel ingezet na de opening van de winkel in Asten want in juni 2012 opende ik mijn tweede filiaal in Gemert en inmiddels is daar ook sinds 2016 de vestiging in Deurne bijgekomen. Daarnaast hebben we een vierde vestiging waar we onze administratie voeren en volle focus hebben voor onze zakelijke klanten. De bedrijven met vijf of meer mobiele aansluitingen hebben meer aandacht nodig en dit konden we helaas niet doen vanuit de winkels, maar wel vanuit onze vierde vestiging. Bovendien hebben we ons ook verbreed in zakelijke Voip telefonie en daar kunnen we ook ons eigen platform in de Cloud aanbieden. Daarnaast verzorgen we internetlijnen bij zakelijke klanten. Kort gezegd we willen een totaaloplossing leveren.

We willen klanten ontzorgen, of het nu gaat om 1 mobiel nummer of 500 mobiele aansluitingen en alles wat daarbij komt kijken. De klant kan zijn of haar uitdaging bij ons binnen gooien en wij zorgen voor een pakket op maat dat perfect bij de klant past. Hier hebben we vanaf 2019 volle focus op en willen we in 2020 flink in doorgroeien. Verdere toekomstplannen houd ik nog even als verrassing. Genoeg plannen, maar de juiste momenten om ze uit te voeren komen zoals ze komen.

Wat is jouw favoriete product uit de winkel?
Dat blijft toch de iPhone.

Wat is het leukste aan het ondernemerschap of het runnen van deze winkel?
Het leukste is om met heel veel mensen in contact te zijn. Ook het direct uitvoeren van je eigen ideeën zonder dat iemand er akkoord voor moet geven vind ik leuk. Je stoot soms je neus maar dan kun je wel weer door met alle nieuwe ideeën die je hebt en die er iedere keer weer bijkomen. Dat maakt me steeds weer ontzettend enthousiast.

Hoe ben je op het idee gekomen om een winkel te runnen?
Ik was 12 jaar oud en werkte bij Prinsenmeer in de supermarkt. Vanaf dat moment wist ik al zeker! “Ik wil ook een eigen winkel”.

Wat wisten we nog niet van jou/Telecombinatie?
Zonder onze enthousiaste collega’s zou ik dit nooit voor elkaar gekregen hebben. Jeroen Bakker (foto links), shopmanager in Asten wil ik dan ook graag speciaal bedanken. Hij is al vanaf 1 december 2011 bij ons werkzaam en dus tegelijk met mij gestart en heeft me nooit in de steek gelaten! Ik kan genieten van hoe alle collega’s voor me klaarstaan en meedenken in de visie en missie die we samen nastreven.