❮ Terug naar nieuwsoverzicht

Ondernemer in de spotlights: Mia Koning

Hallo allemaal, mijn naam is Mia Koning. Ik ben samen met mijn man Ronald eigenaar van de Etos in Midas winkelcentrum. De winkel in Asten is één van onze drie winkels (Deurne, Eersel en Asten) die wij franchisen bij Etos. Etos heeft landelijk ongeveer 550 winkels en de helft daarvan wordt gerund door ondernemers. Al jarenlang voordat wij Etos in Asten in ons bezit kregen, hadden we contact met de vorige eigenaren. De wel bekende Harry en Bertien Hulshof. Toen voor hen de pensioengerechtigde leeftijd in beeld kwam zijn wij met elkaar tot overeenstemming gekomen en was de overname een feit. In mei 2017 werd de winkel na een grondige verbouwing heropend met een groot feest voor iedereen. Inmiddels zijn we 2,5 jaar verder en weten veel Astenaren en klanten uit de nabije regio ons te vinden.

 

Hoe bevalt het ondernemerschap?

Het ondernemerschap bevalt uitstekend. Met een basis vanuit de gezondheidszorg als verpleegkundige en zorgmanager is omgaan met mensen een belangrijke vaste waarde geworden. Vanuit een relatie met leveranciers en klanten kunnen gezamenlijk mooie dingen ontstaan waar eenieder blij van wordt.

 

Hoe zie jij de toekomst van Etos?

Voor wat de toekomst betreft ben ik positief. Een drogisterij is in mijn ogen een winkel die altijd in het straatbeeld zal blijven ongeacht de online- ontwikkelingen op het internet. De kracht van een winkelier zit hem in aandacht, persoonlijke “touch”, klantvriendelijkheid en vakkennis. Wij zullen niet schromen om daar waar mogelijkheden liggen het assortiment uit te breiden of te wijzigen, we staan ook open voor suggesties van onze klanten. We hebben in Midas al het nodige veranderd aan het assortiment en wat meer luxe toegevoegd omdat Asten geen parfumerie heeft.

 

Wat is jouw favoriete product/item uit de winkel?

Mijn favoriete productgroep is de make-up van Collistar. Een kwalitatief hoogwaardig merk afkomstig uit Italië met een mooi vast basis assortiment en een aantal keer per jaar een mooie nieuwe seizoenslook. Het assortiment is geschikt voor mensen met een gevoelige huid.

 

Wat is het leukste aan het ondernemerschap of runnen van deze winkel?

Ondernemen is voor mij het meest boeiende vak. Afwisselend, dynamisch en boeiend. In mijn opinie kun je als ondernemer/ winkelier heel veel invloed uitoefenen op het succes van je onderneming. Samen met een team medewerkers het beste uit alles en iedereen halen is de kunst.

 

Wat wisten we nog niet van jou en Etos?

De cadeaubonnen van Etos worden ingepakt in een mooie geschenkverpakking speciaal gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is iets wat wij hoog in het vaandel hebben en belangrijk vinden om uit te dragen. Ons gedachtegoed aangaande het hebben en houden van een winkel richt zich op een aantal items die wij erg belangrijk vinden. Dat zijn een passend en verrassend assortiment, klantvriendelijkheid en deskundigheid. Onze medewerkers worden met regelmaat getraind om u als klant zo goed als mogelijk van dienst te zijn.

Oepsss… en dat ik uit Friesland kom en om te gaan ondernemen naar Brabant ben verhuisd in 2002…. En dat ik hier nooiiiiiit meer weg wil…