❮ Terug naar nieuwsoverzicht

Ondernemer in de Spotlights: Marrit Willart

Een nieuwe ondernemer in de spotlight: Marrit Willart van Primera Asten

Ik ben Marrit Willart, 49 jaar, getrouwd met Mario en we hebben 2 dochters. Toen ik in dienst kwam bij Beheermaatschappij van de der Loo, ben ik begonnen als verkoopchef bij Hema Panningen. Ik ben vanaf 2005 betrokken bij de Midas. Voordat we Primera werden, was Midas lectuur en tabaksboetiek onderdeel van Midas supermarkt. Na de verbouwing in 2011 werd het een echte Primera winkel, waar we nu dagelijks met veel plezier onze klanten ontvangen.

Hoe lang ben je al onderdeel van Midas?

Al vanaf jongs af aan ben ik met mijn ouders wekelijks, dan niet dagelijks bij Midas winkelcentrum te vinden geweest. Het was dan ook met de paplepel ingegoten, om te letten op dingen die klanten belangrijk vinden. Prulletjes oprapen, zorgen voor een vriendelijke lach en dat klanten alles kunnen vinden wat ze zoeken. Ik ben zelf als weekendhulp begonnen bij Midas supermarkt en heb jaren lang met veel plezier op de lectuur afdeling bij Midas gewerkt. Primera Asten zit vanaf 2011 op de nieuwe plek in Midas winkelcentrum.

Waarom heb je destijds voor de Midas gekozen?

Ik heb het altijd erg fijn gevonden om de gezelligheid en de veiligheid te voelen van het samen met andere ondernemers een winkel exploiteren bij Midas. Dit vind je bij Midas terug. We helpen elkaar waar nodig. Ook de klanten voelen zich bij ons vertrouwd en komen soms dagelijks langs.

Hoe bevalt het ondernemerschap?

Het ondernemerschap bevalt erg goed. In 2013 is de winkel zelfs in meters uitgebreid, toen we de winkelruimte ernaast erbij konden trekken. Het leuke is dat je naast de vaste artikelen die Primera voert, ook nog zelf assortiment kunt inkopen wat onze klanten leuk vinden. Zo hadden we veel puzzels ingekocht die we begin van het jaar enorm veel hebben verkocht.

Hoe zie je de toekomst van Primera?

Ik zie altijd kansen in nieuwe productgroepen, zoals leuke cadeautjes. Ook blijft Primera zelf constant met assortiment wisselen. Verder vind ik het belangrijk om bij te blijven met de ontwikkelingen. Binnenkort komt er een Geldmaat in de winkel, zodat klanten en ondernemers briefgeld kunnen pinnen/ storten. Dit verhoogt de service.

Wat is je favoriete product/item uit de winkel?

Ik ben dol op de wenskaarten in de winkel. Vooral de wenskaarten van “De Groot”. Deze hebben erg leuke zwart/witte kaarten met super leuke teksten. Daarom hebben we nu ook een actie: 2 wenskaarten van De Groot voor de prijs van 1. Deze actie is geldig vanaf vandaag en de hele maand oktober (2020).

Wat is het leukste aan het ondernemerschap?

Het leukste aan het ondernemerschap is dat geen dag hetzelfde is en je veel eigen inbreng hebt. Ik vind het erg leuk om te zien dat een winkel groeit en dat personeel het samen goed kan vinden en bereid is om de klantvriendelijkheid die ik belangrijk vind, ook aan de klant te tonen. Nieuwe producten inkopen en zien hoe klanten dat ervaren is ook erg leuk om te doen. Zo willen we eind van het jaar ook meer spellen gaan verkopen.

Hoe ben je op het idee gekomen om een winkel te runnen?

Ondernemen was mijn vader op het lijf geschreven. Hij bedacht Midas winkelcentrum en hij exploiteerde jarenlang diverse winkels zoals Hema, Midas, Trendhopper en Albert Heijn. Toen ik in dienst kwam bij Beheermij. van der Loo, heb ik de bedrijfsvoering van Hema Asten, Midas en later Albert Heijn Asten van hem overgenomen. Mijn eerste taak werd om te bedenken welke gemaksformule (in plaats van Midas lectuur en tabaks boetiek) goed bij ons zou passen. Dat werd Primera. Daar heb ik gelukkig nooit spijt van gehad.

Wat wisten we nog niet van Primera?

Dat de Coöperatie Primera is opgericht in 1991 door en voor zelfstandig ondernemers. Deze samenwerking zorgt voor de grootste organisatie in de tabak- en gemaksbranche met meer dan 520 winkels.

Mogelijk weet ook niet iedereen dat je bij ons ook pasfoto’s kunt laten maken, die geschikt zijn voor officiële documenten. Bovendien krijgt de klant dan ook een foto waar hij/zij op lachend opstaat, cadeau.