❮ Terug naar nieuwsoverzicht

Ondernemer in de spotlights: Ilse Maas

Deze maand bij ondernemer in de spotlights: Ilse Maas. Ze is 32 jaar, eigenaresse van Huysluk en Baboba en woonachtig in Asten.

Hoe lang ben je al onderdeel van Midas?
Sinds de opening van het nieuwe gedeelte van de Midas in 2011 ben ik onderdeel van de Midas geworden met mijn eerste winkel. Met Huysluk ben ik sinds april 2018 onderdeel van de Midas.

Waarom heb je voor de Midas gekozen?
Door de verscheidenheid aan vele winkels onder een dak trekt de Midas veel verschillende type klanten aan. Doordat alle winkels daarnaast een hele open structuur hebben lopen klanten vaak makkelijk alle verschillende winkels binnen.

Hoe bevalt het ondernemerschap?
Ik ben in totaal ruim 9 jaar ondernemer en het bevalt me nog iedere dag ontzettend goed. De ultieme vrijheid om je eigen ideeën direct om te kunnen zetten tot iets concreets blijft een fantastisch gevoel. Ik ben de laatste die zal zeggen dat ondernemerschap alleen maar fantastisch is, want zoals ieder beroep heeft ook het ondernemerschap zowel zijn voor- als nadelen, maar de vele voordelen wegen nog altijd ruim op tegen de kleine nadelen.

Hoe zie jij de toekomst van Huysluk?
Graag zou ik het assortiment van Huysluk ook online willen gaan aanbieden. Ik heb me nu eerst gefocust op de opstart van de fysieke winkel maar nu dat staat wil ik de winkel ook online helemaal neer gaan zetten. Daarnaast wil ik ook in de toekomst de recente ontwikkelingen op de voet blijven volgen zodat we onze klanten steeds weer de nieuwste interieur trends kunnen blijven aanbieden.

Wat is jouw favoriete product/item uit de winkel?
Dat zijn toch wel de wandkleden van Urban Cotton. Met deze wandkleden (allemaal ontwerpen en geproduceerd in Nederland) maak je namelijk in één klap een echt statement in je interieur. Door het toevoegen van een groot wandkleed krijgt het gehele interieur meteen een hele andere uitstraling. Ik ken weinig interieurproducten die direct zo’n grote impact hebben op de totale uitstraling van een ruimte.

Wat is het leukste aan het ondernemerschap of runnen van deze winkel?
Het leukste aan het ondernemerschap in deze branche en het runnen van deze winkel vind ik dat je met je advies echt de directe leefomgeving van mensen verandert. Vaak krijgen we klanten in de winkel die ontevreden zijn over hun huidige interieur en door ons advies, en de producten die wij aanbieden, kunnen ze vervolgens hun hele leefomgeving veranderen. Regelmatig krijgen we na een restyling berichten van klanten dat ze zich eindelijk weer helemaal thuis voelen in hun eigen interieur en dat is echt een heerlijk gevoel om daaraan bij te kunnen dragen!

Hoe ben je op het idee gekomen om een winkel te runnen?
In 2010 ben ik naast mijn studie eerst begonnen met een webshop. Datzelfde jaar had Midas een wedstrijd lopen (genaamd: Droom van een winkel) waarmee je een jaar lang gratis huur kon winnen. Dit heeft me het laatste duwtje gegeven wat ik nodig had om fulltime ondernemer te worden, mijn studie te stoppen en de webshop om te zetten naar een fysieke winkel. Ondanks dat ik deze wedstrijd niet heb gewonnen ben ik nog iedere dag blij en dankbaar dat ik aan deze wedstrijd heb meegedaan. Zonder deze wedstrijd had ik de stap naar een fysieke winkel waarschijnlijk pas in een veel later stadium genomen.

Wat wisten we nog niet van jou/Huysluk?
Dat wij samenwerken met een interieurontwerper die ook op verzoek naar klanten thuis gaat om persoonlijk op maat gemaakt interieuradvies te geven. Zij geeft naast interieuradvies ook; kleuradvies, verlichtingsadvies en maakt indien gewenst complete interieurontwerpen. Wij doen tevens vaak styling opdrachten waarbij wij met een volgeladen auto vol accessoires het hele huis van de klant ter plekke gaan restylen.